www.jonnajohansson.net

back

2007

Series Dignity

Globalisoitumisen, massakulutuksen ja materiaalisten arvojen keskellä koen tärkeäksi käsitellä aiheita kuten yksilön lisääntyvä köyhyys, eriarvoisuus ja päihteiden käyttö. Monelle tavallista arkea, josta usein vaietaan.
Teossarja käsittää kantaaottavia maalauksia, joissa vuorovaikuttavat ihmisfiguurit sekä niiden rinnalla ”kevyemmät” objektit; donitsit.
Maalaukset luovat mielenkiintoisen kontrastin ja jännitteen yhdessä. Ihmisfiguurimaalausten henkilöillä ei niin sanotusti ole mitään ja jokainen päivä on hengissä pysyttelemistä, kun taas maalaukset ”donitseista” viittaavat materiaan, massakuluttajiin ja globalisaatioon. Karkeasti sanottuna ihmisiin, jotka loppujen lopuksi ja pahimmassa tapauksessa yltäkylläisyydessään syövät itsensä tuhoon.

In today’s world where globalisation, mass consumption and material values are very high I think it’s very important to deal with subjects such as a growing poverty of individuals, inequality and substance addictions.
Series Dignity consist figurative paintings of homeless people and more or less abstract paintings of “objects” such as donuts.


Paintings create interesting and exciting contrast together.